keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Lasten synttärijuhlien suunnittelua

Meidän perheessä vuodenvaihde on melkoista hulinaa. Joulun ja uudenvuoden jälkeen meillä on heti perään neitokaisten 5- ja 8-vuotis synttärit. Joka vuosi olen päättänyt, että ensi vuonna olen sitten hyvissä ajoin liikkeellä. Niin tosiaan.. tälläkin kertaa tilaukset jäi viime tippaan ja kaikkea tarvittavaa ei ollut saatavilla yhdestä paikasta. On taidettu muissakin perheissä viettää Frozen -synttäreitä, kun tähän väriteemaan sopivat tuotteet oli monesta paikasta loppuunmyyty. Kaikkia tarvittavia somisteita/kattaustuotteita ei siis alkuperäisen suunnitelman mukaan ole ollut saatavilla, joten olen joutunut valinnoissa vähän taipumaan. Nopeat syövät hitaat, tässäkin asiassa.

Lasten kasvaessa joulun jälkeen syntymäpäivälahjojen miettiminen tuntuu olevan joka vuosi työläämpää, kun jouluna on juuri tullut kerralla määrä tavaraa kerralla. Tosin lelu ja tavara paljouteen ei meillä hukuta joulunakaan vaan suurin osa lahjoista on hyödyllistä ja pitkäikäistä käyttötavaraa. Synttärilahjoiksi pyrin miettimään jotain erilaista, johon tulee muuten huonommin satsattua. Tosin välillä tehdään ostoksia leluhyllyiltäkin, lasten toiveet huomioiden :)

Tänä vuonna meillä juhlitaankin molempien lasten kaverisynttärit samana päivänä, mutta eri kellon aikoihin. Luvassa onkin melko riehakas päivä vaihtuvien juhlavieraiden kanssa. Teemaksi juhliin muotoutui, mikäs muu kuin Frozen :) Vanhempi tytär ei enää Frozen -aiheesta niin innostunut, mutta koristelut voi kuulemma samalla väriteemalla olla. Hän teki hyvissä ajoin tilauksen väriteemasta omille synttäreille ensi vuodeksi..

Aiemmin en ole varsinaisia teemasynttäreitä järjestänyt, mutta tällä kokemuksella voin kertoa, että nämä vaativat jonkin verran enemmän suunnittelua ja valmistelua. Onneksi lapset osallistuvat mielellään askarteluihin ja synttäriohjelmien miettimisessäkin ovat mielellään mukana. Onhan tämä mukavaa yhdessä puuhastelua. Kunhan ei vain menisi liian vakavaksi kuten tapana on, kun kaiken pitäisi olla just eikä melkein :)

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti