lauantai 14. heinäkuuta 2018

Eskarilaisen huone koululaisen huoneeksi, osa 2

Nyt täytyy siirtyä pihahommista hetkeksi sisähommiin, kun aloittavan ekaluokkalaisen huoneen pintaremontin suunnittelu on käynnissä ja pyörähtämässä käyntiin pikapuoliin. Huoneen väri on ollut päätettynä jo syksystä asti, vai onko? Tyttäreni on saanut itse selailla värikarttoja sen lisäksi, että olen joitakin sävyjä poiminut hänelle ehdotukseksi. Tiputuspelin jälkeen huoneen sävyksi on valikoitunut Tikkurilan S427 (Lumo). Lumo on väriltään tumma lila ja hyvin kaunis sävy.   
Ensimmäisessä vaiheessa olleet huoneen värivaihtoehdot.
Kuvat: Tikkurila

 
Maalausurakan häämöttäessä aloin miettimään, jos huoneen maalaisikin asteen vaaleammalla sävyllä. Tilasin isommat värimallit sävyistä ja tykästyinkin asteen vaaleampaan sävyyn, tyttäreni ei niinkään. Minulla on tapana käyttää vertailukohtana yhtä tai kahta astetta tummempaa/vaaleampaa sävyä. Näin miellyttävämmän ja sopivamman sävyinen väri on helpompi valita. Sävy V427 on jonkin verran harmaampi sävyltään eikä lila niin selkeästi puske läpi, ainakaan remontoitavan huoneen valaistuksessa. Se olisi tummuusasteeltaan lähellä toisen tyttäreni huonetta, joka sijaitsee remontoitavaa huonetta vastapäätä. Jotenkin koen, että olisi tasapainoisempaa, jos huoneiden sävyt olisi lähellä toisiaan.
 
Ennen maalikauppaan lähtöä meillä onkin ratkaistavana pulma, jota ei pitänyt ollakaan.
Toisen vaiheen värivaihtoehdot.
Kuvat: Tikkurila
 
Vastapainoksi huoneeseen on tulossa paljon valkoista. Tykkään tumman ja vaalean tuomasta kontrastista, koska ne korostavat toisiaan. Pienenä lisänä on mahdollista lisätä huoneeseen vähän pastellin sävyjä. Ehkä piensisustuksen tai seinämaalauksen muodossa. Seinämaalaus onkin vielä harkinnassa mitä se voisi olla. Isoa seinätarraakin olen miettinyt, koska meillä ne ovat toimineet hyvin. Olisi myös vaivattomampi vaihtoehto :)
 
Neidillä on ollut toiveena sänkykatos ja sen olenkin jo ostanut viime syksynä kirpparilta. Haasteena sen asentamisessa on kalteva sisäkatto. Katos on asennettava vähän matalammalle ja se vaikuttaa lopulliseen ulkonäköön ja toimintoihin.
 
Kuvat: Pinterest, Tikkurila, Jollyroom
 
Pintaremontin lisäksi huoneessa vaihdetaan osittain kalustusta, josta olenkin jo aiemmin kirjoitellut täällä. Sänky on lähdössä tilaukseen, jotta ehtii ennen remontin valmistumista. Löysin vaihtoehdon koulupöydälle. Vielä en ole mitoittanut kuinka koulupöytä sopii sille suunniteltuun tilaan. Onko jäämässä kovin ahtaaseen väliin. Huoneessa on pieni ripaus romantiikkaa niin tyyliltään koulupöytä sopisi huoneeseen. Toiveena on ollut ainakin laatikostot ja tässä olisi myös toisella puolella kaapisto. Mitä enemmän säilytystilaa niin sitä enemmän kertyy sälää, että onko sitten hyvä vai huono lisä.
 
Kuva: Laulumaa

 
Millaisia suunnitelmia teillä on aloittavan koululaisen huoneelle?
 
 
  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti