perjantai 27. heinäkuuta 2018

Esikoululaisen huone koululaisen huoneeksi, toteutusta osa 1

Nyt on laitettu hihat heilumaan huoneen remontoinnissa. Ensimmäisenä huone piti täysin tyhjentää, jotta siellä pystyy työskentelemään. Tavaroita kuljetettiin aulaan, vaatehuoneeseen ja vanhemman tyttären huoneeseen. Väistämättä tuli mieleen - miten tavaraa voikin olla niin paljon? Minimissä yrittää tavaramäärän pitää ja karsintaakin ollaan aika ajoin tehty remontin alta, mutta kyllä sitä vain tuntuu olevan - ihan liikaa. Tyhjennyksen jälkeen poistettiin lattialistat ja pistorasiat/painikkeet, peiteltiin lattiat ja kattolistat, ikkunanpielet ym.
 

 
Tarkoituksena oli saada remontti tehtyä pikaisella aikataululla, mutta hyvällä lopputuloksella. Ensimmäinen ahdistus tuli siinä kohtaa, kun irrotin kipsilevyproput pois seinistä. Reikiä oli useampia, koska niillä on ollut kiinnitettynä hyllyt, naulakot yms. Siinä menikin loppupäivä miettiessä ja etsiessä vastausta netistä miten aion rei'ät peitellä. Netistä ei löytynyt mieleisiä vaihtoehtoja.
 
 
Päätimme peittää rei'ät akryylimassalla jonka pitäisi soveltua tähän hommaan. Pienellä varauksella olin, mutta periaatteessa sen pitäisi toimia. Akryylimassan annettiinkin kuivua päivän ajan ennen kuin paikat kitataan.

 
Ensimmäinen kittikerros päällä ja hyvältä vaikuttaa. Kittikerroksia laitoin kaikkineen kolme ja niiden piti antaa kuivua kaikessa rauhassa. Päivä kului aikaa kittausten kanssa. Kittauksen jälkeen seinien ja kittauskohtien hionta. Hiomisen jälkeen tulee muistaa pintojen imurointi.
 
 
Tästä se lähtee. Pohjamaali on hyvä laittaa, kun aiempi maalipinta on ollut tumman sävyinen tai seiniä on kitattu. Maali imeytyy eri tavalla maalipintaan ja kitattuun alueeseen.

 
Ensimmäinen pohjamaalikerros. Kuivumisen jälkeen kevyt hionta ja pintojen imurointi. Nyt voi huokaista - kittaukset vaikuttaa onnistuneelta.

 
Toinen pohjamaalikerros. Tämänkin jälkeen kevyt hionta ja pintojen imurointi.

 
Maalaaminen saattaa olla vähän sotkuista puuhaa :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti