maanantai 11. tammikuuta 2016

Frozen -juhlat juhlittuna


 
Nyt on lasten syntymäpäiväjuhlat juhlittu tältä vuodelta. Kolmet juhlat saman viikonlopun aikana.. eipä tullut ainakaan tekemisen puutetta :) Nuorimman tytön juhlat olivat tyttö-poikasynttärit ja vauhtia riitti mukavasti. Tänä vuonna koululaisen synttärit olivat tyttösynttärit ja vauhti oli jo rauhallisempaa, kun vertaa aiempiin vuosiin. Juhlavieraat ja synttärisankarit vaikuttivat tyytyväisiltä juhliin, mikä on tietysti tärkeintä. Seuraavan päivän "sukulaissynttäreillä" sama teema säilyi koristeluineen ja menuineen. Oli mukava järjestää teema-aiheiset synttärit ja ehkä ensi vuonna keksimme jotain muuta. Tilauskin, kun on jo seuraaville synttäreille jätetty.


Tikut toast-leiville.


Menu -laput


Tikkarikoristeet 

Ensin oli tarkoitus järjestää aarteenetsintää, jossa aarteena olisi tikkari. Askarreltaessa sainkin idean, jos tekisimmekin niistä pienet vieraslahjat, vaikka vieraslahjoja vähän vieroksunkin. Mutta tämä olisi sopiva kiitos vieraille. Suunnittelin tikkarien päälle pienen pakkauksen, johon liimattiin Frozen -tarroja ja viimeistely tehtiin lahjanarusta tehdyllä rusetilla. Tikkarit laitettiin koriin ja jokainen vieras sai valita mieleisellään tarralla varustetun lahjan lähtiessään. Synttärisankarin tehtävänä oli kiittää vieraita ja jakaa tikkarit juhlijoille.

 
Kaikki synttäriaskartelut teimme tyttöjen kanssa yhdessä. Osallistuimme tekemiseen samalla työpanoksella iästä riippumatta. Synttäreitä edeltävänä iltana meillä olikin oikein työleiri, jossa leikattiin, liimattiin ja askarreltiin. Reippaasti ja taitavasti tytöt askartelivat mukisematta. Saimme askartelut valmiiksi juhlia varten, vaikka pientä kilpaa kellon kanssa kävimme.

Koristelut

 
 
Numerokoristeet tarjoilupöytään.Pillikoristeet
 Aikamme kun mietimme miten pillikoristeet toteutamme niin vanhempi neiti kartonkia taitellessaan sai idean. Eikä ollut hassumpi, kun meni toteutukseen asti :) Nuorimmalle tuli tähden/lumihiutaleen mallinen ja vanhempi halusi pyöreän mallisen pillikoristeen. Niihin liimattiin tarrat ja kirjoitettiin juhlijan nimi niin eivät menneet mukit/lasit sekaisin.

 


Lasten pöytä sukulaissynttäreillä.

Synttäreillä oli tarjolla: Svenin papanoita (Suffeli Puffeli), Olafin käsiä (suolatikut), Olafin lumipalloja (vaahtokarkit), Olafin neniä (porkkana suikaleet) ja Frozen vaahtokarkit, jotka kaverisynttäreillä näytteli kakun osaa. Näiden lisäksi Frozen teemalla löytyi Svenin sarvet (coctail-tikut), Annan ja Kristoffin pikkupizzat sekä tonnikalatoastit. Elsan jääjuomasta tulikin hitti kaikilla synttäreillä ja sitä meni kaikkineen useampi litra viikonlopun aikana.
 
Elsan jääjuoma:
(ohje viitteellinen)
 
2dl Mehukatti -päärynätiivistettä
1 l kivennäisvettä
1,5l sitruuna limsaa
Loraus sinistä elintarvikeväriä
Jäitä


Annan ja Kristoffin tonnikalatoast

Annan ja Kristoffin tonnikalatoastit:
(Täytteenä voi käyttää esim. tonnikalaa, kanaa, salamia)

1 pss isoja esim. täysjyväpaahtoleipiä
 100 g tuorejuustoa oman maun mukaan
1 dl ranskan kermaa
1dl majoneesia
sitruunamehua
ripaus mustapippuria

Paahtoleivät voi leikata kahteen tai neljään osaa. Itse leikkasin neljään osaan ja toasteja tulikin hyvä määrä tarjolle. Muutama jäi vielä ylikin.
 
Frozen vaahtokarkit.
 
 Frozen vaahtokarkit:
 
Valkoisia isoja vaahtokarkkeja
Valkoista suklaata
Dr. Outker -Silver koristerakeita

Laita vaahtokarkit cake pops -tikkuihin. Kasta sulatettuun valkosuklaaseen ja sen jälkeen koristerakeisiin. Laita vaahtokarkit tarjolle upottamalla tikut esim. sokeriin. Vaahtokarkkeja voi tehdä erilaisilla ohjeilla, mutta tällä kertaa niistä tehtiin Frozen -aiheeseen sopivat.
  

Frozen Elsa -kakku
 
Parin aiemman vuoden tapaan jätin omia hermojani säästäen kakun tekemisen niille, jotka sen paremmin osaavat. Tämä kaunis kakku on tilattu Kakkutaivaasta. Sisällä oli mansikkatäyte ja kakku maistui yhtä hyvältä kuin näyttikin.Korttiletka

Minusta on mukava laittaa kortit näytille, mutta korttisato on melko suuri, niin niitä on vähän hankala sijoittaa tasoille näkyviin. Laitoinkin molemmille tytöille omat narut ikkunoiden väliselle seinälle johon he saivat kortit ripustaa. Ensi kerraksi täytyy keksiä hiukan kestävämpi versio, kun nämä narut olivat vain pakkausteipin varassa listoissa kiinni niin narut irtoilivat painon lisääntyessä ja niitä sai olla useampaan kertaan nostelemassa.
 
 

 
Kiitos kaikille juhlavieraille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti