perjantai 11. joulukuuta 2015

Sytykeruusut -ja kävyt

Meillä tytär teki syksyllä sytykeruusuja- ja käpyjä käsityökerhossa. Siitä sainkin inspiraation kokeilla niitä itse. Kai sitä äitikin osaa, jos tytärkin :D Olen niitä usein katsellut myyjäisissä ja ajatellut, että pitäisi joskus kokeilla itsekin. Itse asiassa nämäkin menevät joulumyyjäisiin myytäväksi.

Sytykeruusut on aika helppo tehdä. Näpertelyähän se on, mutta eikö se olekin terapeuttista? Tarvitaan vain kananmunakennoja ja steariinia. Steariinia voi ostaa valmiina tai jos on jämäkynttilöitä niin voi hyödyntää niitä. Itsellä niitä ei ollut, joten kävin hakemassa pussitettua steariinia. Steariini sulatetaan vesihauteessa ja sytykeruusut upotetaan sinne. Tämä aiheutti välillä harmaita hiuksia, jos ruusua ei ollut saanut tarpeeksi tiukaksi niin keskiosa saattoi tippua steariiniin. Tarkoituksena oli kuitenkin saada upotettua ne nopeasti. Upotuksen sai tehdä useampaan kertaan, jotta sytykkeisiin tuli reilumpi kerros steariinia ja niihin sai hiukan väriä.

Sen verran innostuin, että täytyy varmaan alkaa keräilemään jo ensi vuotta varten kananmunakennoja :) Samalla kertaa innostuin kokeilemaan myös kynttilöiden tekemistä, siitä lisää myöhemmin.Sytykeruusuista saa kivan paketin viemiseksi henkilölle jolla on jo kaikkea. Lisäksi hyvä lahjaidea opettajille tai hoitotädeille, jos heitä haluaa muistaa pienellä lahjalla. Itse kannatan viemiseksi sellaista lahjaa, jonka pystyy käyttämään ja heittämään pois. Alla kuva myyjäisiin menevästä paketista.

 
 
"Joulun aika alkaa,
sulle tahdoin lahjan antaa!
Kun uuniin tulet aiot sytyttää
nää ruusut varmaan sua miellyttää
Laita ruusu puiden sekaan ja tikulla sytytä
ei sammuva tuli sua enää ärsytä."
 
Runo 
 


Kävyt olivatkin helpompia kastaa steariinissa, mutta useampaan kertaan sai niitäkin kastaa. Näistä saakin kauniita koristeita vaikka takan reunalle. Nyt pitäisi vielä itse koekäyttää sytykkeitä niin näkee kuinka ne toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti