torstai 10. joulukuuta 2015

Lahjapaketti

Olen raahannut mukanani pidemmän aikaa ToDo-listaa, joka tuntui jatkuvasti pitenevän. Ei siinä auttanut muu kuin alkaa sitä purkamaan, kun ne vielä ovat ajankohtaisia. Valkoista taikataikinaa tulikin jo kokeiltua ja seuraavaksi vuorossa olikin lahjapaketin tekeminen langasta. Lahjapaketista saa näyttävämmän lisäämällä sen sisään valoketjun. Alla ohjeet paketin tekemiseen.

 
1. Ota valmis pahvilaatikko tai tee laatikko itse pahvin palasista. Tein laatikon itse, koska ei löytynyt valmiina sopivan kokoista (10x10cm). Laatikko voi olla myös esim. suorakaiteen mallinen ja erikokoinen. Tein myös 12x12cm kokoisia paketteja.
2. Leikkasin kaksi saman kokoista palaa ja taittelin ne laatikoksi. Jotta sain laatikon pysymään paremmin koossa niin teippasin muutaman reunan kevyesti.
3. Laita pahvin päälle kelmu.
4. Kieritä lankaa laatikon ympärille tiukasti. Varo kuitenkin, että laatikko ei mene lyttyyn. Minulla oli vahvempaa valkoista puuvillalankaa, mutta voi käyttää myös paperinarua, ohuempaa puuvillalankaa tai vaikka pitsiä.  Kun lankaa on mielestäsi ympärillä riittävästi päättele lanka. Itse tykkään, jos lankaa on ympärillä reilusti - samalla laatikosta saa tukevamman. Kastele lanka vesi-erikeepperi seoksella sudin avulla ympäriinsä. Vesi-erikeepperi seoksen tekeminen meni ihan kokeilemalla. Kolmannen paketin kohdalla onnistuin vasta tekemään sopivan seoksen. Mitä enemmän liimaa sitä kovempi pinta tulee. Ja kuivuikin nopeammin.
5. Tee pohjaan viillot (tai poista koko pohja saksilla) ja ota pahvi sekä kelmu pois. Tämä olikin pientä taiteilua, mutta mattopuukon (ja saksien) avulla pilkoin pahvia pienemmäksi niin onnistui kyllä.
6. Laita valot sisään ja kääri ympärille lahjanarua. Valot voi olla patterikäyttöiset tai johdon päässä olevat. Suosittelen käyttämään Led-valoja, koska eivät kuumene herkästi. Lahjanaruissa on taas paljon valikoimaa ja paketista saa tehtyä oman näköisen sekä mieleisen.
 
Kaksi pienintä kokeiluversiota menivätkin lapsukaisten huoneisiin ja muutamat muut paketit löytävät paikkansa muualta.
          


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti