sunnuntai 13. elokuuta 2017

Nojatuolit kirppishintaan

 
Olemme nyt asuneet viisi vuotta kodissamme. Olohuoneessa on ollut tyhjä kolo täytettäväksi. Meiltä on puuttunut olohuoneesta nojatuolit. Aika ajoin sopivia nojatuoleja on etsitty netistä ja kierrelty huonekaluliikkeissä. Alkuperäisesti pohjakuvaan on mitoitettu ison kokoiset nojatuolit. Ajan kuluessa ajatukset nojatuolin koosta ovat vaihtuneet siromman kokoisiin nojatuoleihin. Olen pyöritellyt mielessäni uusi nojatuoleja, joista on päällimmäisenä ollut pari vaihtoehtoa. Toisaalta, minulla on ollut toiveena löytää käytetyt nojatuolit, jotka voisi tarpeen vaatiessa entisöidä.
 
Kuin ihmeen kaupalla, nojatuolien hankinnan ollessa ajankohtainen, erääseen kirppisrinkiin tuli juuri tyyliltään etsimäni tuolit vastaan. Ajoitus ei olisi sopivampi olla. Myynti-ilmoituksessa ilmoitettiin, että tuoleissa on reikiä. Se ei haitannut, koska tuolien entisöinti oli mahdollinen. Ennen tuolien noutamista pyysin neljästä verhous/entisöinti yrityksestä tarjouksen. Tarjousten loppusummissa hintahaitari oli olematon, joten se ei tule olemaan ratkaisu mihin yritykseen lopulta päädyn.


 
Kävimme tuolit hakemassa ja kankaassa olevia reikiä lukuun ottamatta tuolit olivat hyvässä kunnossa. Hyvin todennäköisesti ne on jossain vaiheessa jo entisöity aiemmin. Pisteenä ii:n päälle tuolit ovat todella hyvät istua. Kirppishintaan löydetyt nojatuolit kokevat melkoisen arvonnousun entisöinnin myötä, jonka jälkeen ne todellakin ovat omat. Sen jälkeen niistä ei saa "omiansa pois". Sen vuoksi tuolit saavat hetken olla paikoillaan ja niitä fiilistellään rauhassa, jotta saan varmuuden niiden sopivuudesta meille. Mikäli päädyn tuolit pitämään ja viemään entisöitäväksi niin hyvin tarkkaan täytyy miettiä miten tuolit entisöidään. Siinäkin, kun on pari muuttujaa mitä pitää huomioida. Visioita jo vilisee mielessä, mutta mikä saa suurimman painoarvon niin ratkaisee millaiset tuolit päivityksen jälkeen ovat.

 
Tuolit ovat tyypilliset hiukan laatikkomaiset 50-luvun tuolit, joita on suomalaisissa kodeissa käytetty 50-60-luvuilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti