keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pihasuunnitelmia

Kun päivät pitenee ja aurinko paistaa niin vähitellen alkaa inspiroitua pihaprojektin tiimoilta. Toisaalta suunnitelmat on ollut vireillä jo alkuvuodesta ja erilaisia visioita on tullut raapusteltua. Siinä kohtaa, kun suunnitelmat on lyöty lukkoon ja kaivinkone seisoo pihassa niin alkaa mieleen hiipiä ajatuksia, että mitä jos? Eikö sitä sanota, että nälkä kasvaa syödessä... Niin meilläkin ja suunnitelmat on laajentunut alkuperäisestä ajatuksesta jonkin verran. Meidän perheessä on tullut tutuksi, että ideoita kun menet sanomaan ääneen niin niihin tartutaan ja seuraavaksi niitä ollaan jo toteuttamassa. 

*Bath Towels:
Kuva: Jokipiin Pellava

Puuvaraston rakentaminen on odottanut omaa inspiraatiota. Tänä kesänä se onkin ensimmäisiä toteutuksia joita pihasuunnitelmasta tehdään. Puuvaraston yhteyteen tulee myös vaja, jossa on mahdollista säilyttää pihatöihin liittyviä välineitä ja työkaluja.

Lapsilla on ollut pidemmän aikaa toiveena saada uima-allas ja nyt, kun nuorempikin lapsista osaa uida niin ajankohta alkaa olla otollinen. Allas onkin odotellut autotallissa sopivia kelejä useamman kuukauden. Ensimmäinen osio pihaprojektissamme on laajentaa terassia, johon uima-allas upotetaan. Tämä onkin ehkä odotetuin ja haastavin vaihe koko projektissa.
  
piscine hors sol - Recherche Google:
Kuva täältä
 
Viime kesänä mieheni heitti ilmoille ajatuksen pihasaunasta. Siitä se ajatus sitten lähti... Pihasaunan paikka on suunnitelmien edetessä vaihtanut tontilla paikkaa parikin kertaa. Nyt pihasaunalle on löytynyt paikka laajennetun terassin viereltä. Pihasaunarakennuksen yhteyteen tulee myös oleskelutila. Riippuen siitä, millaisella rakenteella rakennus toteutetaan niin mahdollisuutena on, että se voisi toimia majoitustilana yövieraille myös talvellakin. Tämä on vielä suunnitteluasteella niin katsotaan mihin ratkaisuun päädytään. 
 
DEKOS RECOMMENDATIONS @ HOUSING FAIR FINLAND 2013:
Kuva Skandinaviandeko
 
Tuoreimpana ajatuksena heitin ilmoille ajatuksen kesäkeittiöstä. Tässä vaiheessa meillä onkin jo kaivinkone odottamassa alkavaa urakkaa. Nähtäväksi jää, jääkö kesäkeittiö suunnitteluasteelle vai laitetaanko toteutukseen. Kokonaan projektia ei ole tarkoitus saada valmiiksi tämän kesän aikana, mutta niin pitkälle tehdään kun puhtia riittää. Yllätyksenä ei varmaan tule, että itse tehden mennään. Taas kerran tämä pariskunta koettelee parisuhdettaan näillä mukavilla rakennusprojekteilla :)
 
Simple summer table setting:
Kuva täältä
 
Minussa kun ei ole viherpeukalon vikaa (ei niin minkään vertaa) niin apuun on pyydetty pihasuunnittelijaa. Pihasuunnittelijan huoleksi jätämme pihan kasvillisuuden suunnittelun. Tällä hetkellä meidän piha on tasainen nurmikkoalue, joka kokonsa puolesta muistuttaa melkein jalkapallokenttää. Tarkoituksena on laittaa pihaan jonkinlaista kasvillisuutta, puita/pensaita/tms. tuomaan siihen viihtyisyyttä ja kotoisuutta. Yksinkertaista ja selkeää, tyylimme sopivaa. Nurmikkoaluetta pitää jäädä myös lasten leikkeihin ja peleihin.
 
Galet décoratif blanc: plus de 45 idées pour vous inspirer!:
Kuva täältä
 
Niin... lasten leikit. Tyttäremme ovat esittäneet toiveen myös pihalle tulevasta "leikkialueesta". Toiveena on hämähäkkikeinu ja kiipeilyyn sopivia telineitä. Leikkimökistä lapset eivät halua vielä luopua joten sillekin pitäisi löytää uusi paikka. Telineet iskä on luvannut tänä kesänä lapsilleen tehdä.

Jotenkin minusta tuntuu, että meidän kesä alkaa olla hyvin aikataulutettuna. Millaisia aikatauluja ja pihaprojekteja teillä on tiedossa?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti