maanantai 13. marraskuuta 2017

Sytyslastut

Ensimmäistä kertaa kokeilin tehdä sytytyslastuja. Olen kerännyt kynttilän jämiä ja ne sopivat hyvin tähän kokeiluun. Sytytyslastut ovat helppo ja nopeakin askartelu. Tarvitset kynttiläjämien lisäksi vain vanulappuja ja lautasliinoja. Yleensä lautasliinojakin löytyy muutamia kappaleita, jotka ovat jääneet ylimääräiseksi.
 
 
1. Leikkaa lautasliinasta vanulapun kokoinen pala ja aseta se vanulapun molemmin puolin.
2. Kasta vanulaput sulatettuun steariiniin ja laita kuivumaan leivinpaperin päälle. Leivinpaperin päältä ne irtoavat helposti kuivuttuaan. Kuivumisaika on muutama minuutti.
 
 
3. Valmiit sytykelastut. Sytykelastuista saa erivärisiä riippuen minkä värisiä kynttilän jämiä sattuu tallesta löytymään. Tällä kertaa tuli okran sävyisiä lastuja. Sytytyslastuja tulee kerralla tehtyä enemmänkin. Leikkaamisessa oli tytötkin mukana niin lautasliinoja tuli leikattua ennätystahtia.
 
 
4. Tein vielä Pringles-purkista sytytyslastuille säilytysrasian. Rasian koristelussa on vain mielikuvitus rajana. Kokeilin löytämääni hopeakuvioista askartelupaperia. Yhtä hyvin koristeluun voisi käyttää tapetin jämiä tai servettejä.

 
5. Pieneen purkkiin mahtui 20kpl sytytyslastuja.

 
6. Sytytyslastu syttyy helposti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti